Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Цирк на воді


08.02.2018

У лютому Дніпропетровський державний цирк презентує надзвичайно креативну театралізовану циркову програму  «Цирк на воді».

Напрочуд вдало режисери поєднали різні циркові номери в єдиній історії морського походу. На палубі корабля, яка займає майже третину арени цирку, в оздобленні фонтанів і блакитної води відбуваються дивовижні речі. А під темно-синім куполом водночас можна спостерігати мальовані лазером морські історії.  Художнім, технічним керівником  програми  і водночас артистом-ілюзіоністом є володар Золотого призу на Міжнародному фестивалі циркового мистецтва в Кореї Євген Новосьолов. Відомо, що з п’яти років він виступав в номері своїх батьків – жонглерів Олександра і Марини Новосьолових. Але у 12 років Євген захопився трюками Девіда Коперфільда і сам захотів так навчитися. Відтоді «розпиляв» не одну асистентку, – жартує Євген Новосьолов, який минулого року виступав з атракціоном світового рівня «Ілюзія сучасності». За його словами минулорічну програму було змінено на 80 відсотків. Робота над програмою не припиняється і наразі. 
У костюмованій виставі представлені номери різних жанрів. Це і чудні мавпочки під керівництвом Юлії Кравченко, і клишоногі ведмеді-боцмани під керівництвом Юрія Дробота, і товстий білий пітон, і крокодили, і навіть пелікани з морськими котиками, які легко виконують все, що накаже Максим Рогоза. Незабутнє казкове видовище показує дресирувальниця голубів Ксенія Ляхорська. Не залишить нікого байдужим «Гра з вогнем» під керівництвом Олексія Подобаєва.
Особливістю програми є те, що дія відбувається одночасно у воді (аквабалет «Водна сенсація» під керівництвом Катерини Підгурської-Дорогової),  на манежі, а часом і у повітрі.  Але у повітрі ми бачимо не просто талановитих повітряних гімнастів, які без страховки виконують надскладні трюки. Це до всього ж актори-пірати, які розповідають свою історію кохання, то піднімаючись на полотнах  у повітря, то пірнаючи у водну стихію.  
Програма вдало поєднала гру світла, яка виблискує у бризках фонтанів, найвищий  з яких здіймається  вгору на 19 метрів. 
А втім розповісти все про цю надзвичайно емоційну і майстерно поставлену циркову виставу неможливо. Краще прийти і побачити це феєричне диво на власні очі. Тож поспішайте, вистава триватиме лише  до 25 лютого.
Яна  ОЛЕКСЮК.
На знімку: володар Золотого призу на Міжнародному фестивалі циркового мистецтва в Кореї, художній і технічний керівник програми "Цирк на воді" Євген Новосьолов.