Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Цирк всіх континентів


30.01.2015

Корови і цирк… Здавалось, би речі несумісні. Однак з 24 січня на арені Дніпропетровського державного цирку будуть вперше представлені молоді шотландці - бичок Мартін і теличка Ласуня. Талановитий дресирувальник Юрій Головацький знайшов підхід не тільки до своїх верблюдів, яків, лам і поні, а й до молодої пари - бичка і телички з далекої Шотландії. Разом із круторогими яками Чуком і Геком корови-циркачки досить впевнено почуваються на арені цирку, спростовуючи загальноприйняту думку про те, що ці тварини не піддаються дресурі.

«Без доброти, без ласки нічого не вийде, - ділиться своїм досвідом дресирувальник. - Кожна тварина потребує свого підходу. Але доброта – найголовніше».  
Загалом у програмі «Цирк всіх континентів» дресирувальники Анжела Філіпова, Олег Тонконий і Юрій Головацький зібрали тварин з усіх континентів: полосатих носух із Латинської Америки, колючих дикобразів із Південно-Східної Азії, величавих кораблів пустелі верблюдів і веселих шимпанзе з Африки, непередбачуваних яків із Тибету та маленьких поні із Шотландії, ну і наших лисичок і песиків.
Крім цього, на глядачів чекають захоплюючі трюки: соло силових жонглерів у виконанні Галини і Сергія Іванця, де артиста переїжджає справжній автомобіль, екстремальне акробатичне Па-де-де на конях у виконанні Романа і Надії Головацьких і ще мертва петля в апараті Лопендула – унікальний номер Юрія і Романа Головацьких, які примушують серця глядачів завмирати від побаченого під самим куполом цирку.
Клоун Живчик з гордістю розповів, що майбутню професію йому напророкували ще у школі. «Будеш клоуном, говорили, так воно і сталось, - кумедно розповідає Сергій Фомічов, уродженець Кривого Рогу. Але Живчик не тільки веселить публіку, а й виступає умілим дресирувальником. Його чотирилапі партнери допомагають здивувати найвибагливішу публіку.
А втім приходьте, переконаєтесь самі.

Яна ОЛЕКСЮК.