Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Тяжка, але така потрібна праця


17.11.2011

У неділю, 20 листопада, - День працівників сільського господарства. А простіше, свято наших працьовитих селян, які своїми мозолями створюють наш достаток, аби на столах був хліб і до хліба. Як це було на ярмарку «Петриківський дивоцвіт».

З професійним святом, аграрії!

Вчора на Дніпропетровщині вшановували селян. З усієї області до Палацу машинобудівників з‘їхались ті, хто цього рік видав на-гора рекордний врожай зернових – 3,5 мільйона тонн. Тут і керівники агроформувань, і спеціалісти, і рядові хлібороби.
До усього селянства зі словами щирої вдячності звернувся губернатор Олександр Вілкул.
- Сільське господарство – основа, на якій стоїть благополуччя, достаток і економічна стабільність країни, - сказав він. – І приємно, що саме завдяки вашій звитяжній праці Україна змогла повернути собі колишню славу житниці Європи. Адже вже сьогодні в державі задекларовано 54 мільйони тонн зерна, а очікується понад 55 мільйонів тонн.
Хоча на Дніпропетровщині добре працюють галузі машинобудування, металургії, О. Вілкул переконаний, що головним аспектом розвитку регіону є високорентабельне сільське господарство. Адже лише за останній рік обсяги галузі зросли на 15 відсотків.
- Село розвивається тоді, коли там створені нормальні умови для життя. І коли за останні півтора роки у сільській місцевості збудували більше 180 кілометрів газопроводів, а більше 16,5 тисячі людей отримали у домівках газ – це добре. Коли провели за цей час 170 кілометрів водопровідних мереж, а вода прийшла у помешкання більше 15 тисяч споживачів – це теж добре. У найближчих планах обласної влади – провести повну газифікацію та водопостачання усіх сільських населених пунктів, - наголосив О. Вілкул.
На завершення губернатор подякував усім селянам за тяжку, але таку потрібну працю, побажав високих врожаїв, міцного здоров‘я та вручив відзнаки і нагороди.
А щоб свято запам'яталося, його організатори подбали, аби перед селянами заспівали та потанцювали аматори сцени. Завершився концерт виступом талановитого співака, народного артиста України Степана Гіги.

Павло ЯКОВЕНКО.