Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У “ Школі Ірини “ почались канікули


14.06.2012

Кожна родина мріє про дитину, яку б її батьки з любов‘ю виховували, а в подальшому й пишались нею. Та на жаль, не кожній родині Бог дарує повноцінно здорову дитину. Одні батьки, у яких народжуються діти-інваліди, уникаючи проблем, здають їх у дитбудинки. Інші - незважаючи на невтішний діагноз, люблять своїх дітей такими, які вони є, і роблять все можливе, аби у дорослому житті ці діти стали повноцінними громадянами суспільства. Саме для допомоги таким родинам на Дніпропетровщині у місті Павлограді вже впродовж трьох років існує Громадська міськрайонна організація “Школа Ірини“ для дітей-інвалідів з порушенням інтелекту. Вихованці навчального закладу оточені турботою та увагою вчителів, які не шкодують свого часу і прокладають дітям шлях до знань.

У «Школі Ірини» цього року навчались 14 дітей. Дев‘ять з них відвідували заняття, інші, зважаючи на стан здоров‘я, навчались в домашньому режимі. Ініціатори створення школи та її керівники - Ірина Рибас та її чоловік Андрій у свою справу вкладають і душу, і серце.
А 30 травня «Школа Ірини» відзначила свято останнього дзвінка. Вітали дітей зі святом гості, а учні, в свою чергу, продемонстрували свої досягнення: співали пісні, читали вірші. А ще - підготували для гостей виставку своїх малюнків та декоративних виробів, яку ще й було представлено в Павлоградському міському музеї.
Ляльковий театр „Синтез“, танцювальний колектив «Алегра» та учні СШ №1 подарували вихованцям свої виступи. Дитячий сміх, життєрадісні пісні, теплі слова, сюрпризи і подарунки - все це перетворило шкільний ранок на казкову виставу.
Керівництво та підприємці міста надають матеріальну допомогу. Ось тільки й досі школа не має свого приміщення. Вже кілька років кімнату для занять виділяє церква євангелістів. Дуже хотілося б, аби до нового навчального року ця проблема вирішилась.

Емма ІСОФАТОВА. старшокласниця ЗОШ №16. Дніпропетровська обл.