Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Дніпрі ліквідовано незаконну мережу зі збуту алкогольних напоїв та тютюнових виробів


01.03.2023

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьом учасникам організованої групи за фактом незаконного придбання, виготовлення, зберігання, транспортування та збуту підакцизних товарів (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).
За даними слідства, організував схему нелегального виготовлення, збуту алкогольних напоїв та тютюнових виробів мешканець міста Дніпра. До «бізнесу» він залучив дружину та чотирьох знайомих, кожен з них виконував функції за заздалегідь узгодженим планом. 
Виготовляли алкоголь у підпільному цеху за місцем мешкання організатора. Тютюнові вироби без марок акцизного податку закуповували оптовими партіями в Інтернеті. У подальшому весь товар реалізовували через мережу роздрібної торгівлі по всій території міста.
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем здійснення незаконної діяльності та проживання підозрюваних вилучено обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, пакувальні матеріали, 2500 літрів готової продукції, сировину – спирт 1400 літрів, тютюнові вироби, грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи.
Орієнтовна вартість вилученої продукції становить майже 1 млн. грн. 
Викриття злочинної діяльності проводилося слідчими слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.