Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Луцьку зліпили 7-кілограмовий вареник


21.09.2012

Пройшов перший Волинський фестиваль вареника. Як передає кореспондент УНІАН, посмакувати різноманітними варениками від місцевих виробників, а також відомих торгових марок до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки прийшло чимало лучан та гостей міста.
Найбільшою популярністю користувались традиційні вареники з картоплею та сиром, були й вареники з солодкими начинками: фруктами, маком, ягодами.
До речі, один із закладів громадського харчування представив найбільшого вареника, вага якого близько 7 кг, довжина 55 см, ширина – 30 см та найменшого, що завдовжки лише 0,5 см. Крім того, протягом фестивалю усіх бажаючих частували варениками. Також учасники свята мали можливість взяти участь у кулінарних конкурсах та забавах. Зокрема, «Вареник з сюрпризом», «Що не з’їм, те понадкушую», «Вареники в сметані», «Справжній козак», «Справжня козачка» та інші.
Переможців визначали у таких номінаціях: «Найоригінальніший вареник», «Найкращий рецепт вареника», «Український традиційний вареник», «Вареничний майстер», «Краща викладка вареників», «Найшвидше ліплення вареників», «Найбільший вареник», «Найкраща гумореска про вареник».