Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Миргороді буде свято української свинини


15.09.2011

У Миргороді Полтавської області 15-16 жовтня відбудеться перше свято української свинини. Про це УНІАН повідомив організатор свята Олег Говоруха.
За його словами, в Миргороді в 1940 році була виведена унікальна порода: "Миргородська ряба", яка по праву вважається еталоном української свині.
«Ця порода стала прабатьком українського свинарства. Ця порода свиней стійка до життєвих труднощів. У ній гармонійно поєднані м`ясо й сало...», - сказав О. Говоруха.
За його словами, у перший день свята на стадіоні відбудеться конкурс різників свиней. «Приблизно такий же конкурс проходить у Румунії. У нас участь у конкурсі візьмуть сім команд. Туші підвішуватимуть й розбиратимуть. Із них готуватимуть 33 страви: від кров`янки до борщу на ребрах», - розповів О. Говоруха. За програмою, їжа готуватиметься на мангалах і сковорідках. На другий день свята продаватиметься те, що потребує тривалого приготування.
Всю їжу можна буде придбати за спеціальні гроші – «п`ятачки». «Це глиняні гроші. Їх даватимуть за вхід. 100 грн. - 10 п`ятачків», - пояснив організатор.
Присутніх на святі розважатимуть піснями, танцями, виступами козаків і святковим фейерверком. Також заплановано перегони миргородських поросят.
На відкриття заходу запрошено міністра аграрної політики та продовольства Миколу Присяжнюка.