Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Петриківській громаді запаслися генераторами та влаштовують арт-терапію для захисників


02.11.2022

Попри війну жителі Петриківської громади Дніпровського району продовжують працювати. Функціонують комунальні заклади і підприємства. Люди об’єдналися навколо допомоги фронту та переселенцям. З розумінням всі поставилися й до стабілізаційних відключень електроенергії та заклику заощаджувати. Нині економія громади – майже 20% на день. Про це йшла мова під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.   
«Від міжнародних партнерів отримали 9 генераторів. Один надпотужний придбали коштом громади. Встановили альтернативні джерела живлення у лікарнях та місцях проживання переселенців. Тож у разі стабілізаційних чи аварійних відключень вони функціонуватимуть», – розповіла голова Петриківської територіальної громади Наталія Коваленко.  
Енергетичний фронт тут тримають місцеві та підприємці. Громада тимчасово відмовилася від вуличного освітлення, бізнес – від яскравого підсвічування вивісок та реклами.
«До жителів громади з проханням заощаджувати звертаємося у особистих розмовах. Розміщуємо корисну інформацію на сайті та у соцмережах. Нині вони практично не користуються мікрохвильовками, електрочайниками та іншими приборами», – поділилася Наталія Коваленко. 
Не обходиться у громаді і без мистецтва. Петриківський розпис нині на захисті здоров’я українських захисників.
«Проводимо для них сеанси арт-терапії. Допомагаємо відновлювати їх психологічне та фізичне здоров’я з пензлями та фарбами. Українці – це нація, яка і у важкі моменти життя проявляє себе творчо. А Петриківський розпис – це справжнє лікування кольором та гармонією», – додала голова громади. 
Для бійців, що нині на передовій, місцеві готують смаколики та закрутки. Збирають на теплу форму та необхідну амуніцію.
На території громади постійно проживає понад 2200 переселенців.