Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У школу - без ніг і кистей рук


22.09.2010

Три роки тому після ускладнення рідкісної інфекційної хвороби - менінгококцеміі - хлопчик дивом вижив. Переніс вісім серйозних операцій і залишився без кистей рук і без ніг.
Вадим пішов до звичайної школи, не корекційної. Він навчився ходити на протезах, спираючись на ходунки, прекрасно опанував комп'ютер, навчився читати.
На лівій руці у малюка - те, що залишилося від пальчиків. Але нею хлопчик вправно пише. Права недавно стала розгинатися після чергової успішної операції, зробленої в Санкт-Петербурзі в квітні. Зараз на дитину чекає нова операція. На те місце, де був великий палець, пітерські лікарі будуть пересаджувати хрящик і витягувати його апаратом Єлізарова, щоб хлопчик зміг володіти й правою рукою.
У школі, за словами Вадима, йому найбільше подобаються "діти, вчителька і піца".
"Інколи Вадим обійме мене за шию й питає: " Ви мене любите? Я вам потрібен? А я кажу:" Більше за життя, і ми завжди будемо разом ", - розповіла мама Вадима Лариса.
Лікарі впевнені: Вадим обов'язково буде ходити самостійно. Але щоб це сталося швидше, потрібен новий протез. Нинішній один раз вже переробляли - хлопчик росте, повідомляють «Казанські відомості».