Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Слобожанському зводять сучасний басейн


05.06.2021

У Слобожанському поряд із новим спорткомплексом «з нуля» зводять басейн. 
Вже майже завершили стіни та перейшли до внутрішнього оздоблення. Як просувається будівництво, під час робочої поїздки до Дніпропетровщини проінспектував 
прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він також відвідав дніпровську лікарню швидкої допомоги та об’їзну дорогу міста.
Будівництво нового басейну на Дніпропетровщині – це приклад успішного розвитку громадами спортивної інфраструктури, наголосив Денис Шмигаль.
«До кінця року має завершитися друга черга будівництва спортивного комплексу – нового й сучасного басейну. Це допоможе залучити до занять водними видами спорту велику кількість людей. Адже це буде єдиний басейн у лівобережних районах міста Дніпро та сусідніх громадах Дніпровського району», – зазначив Денис Шмигаль і додав, що плавальний басейн також зможе використовуватися для реабілітації людей з особливими потребами.
«На Дніпропетровщині зводимо два басейни – у Нікополі та Слобожанському. Раніше місцевим ніде було займатися плаванням. Після завершення робіт матимуть сучасні умови поряд з домом»,  – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.
Басейн у селищі Слобожанському оформлять в одному стилі зі спорткомплексом. Разом вони утворять стильний ансамбль.
«На 90 відсотків готові зовнішні стіни, завершуємо третій поверх. Займаємося внутрішнім оздобленням. Проводимо комунікації – воду, каналізацію, електромережі», – сказав представник підрядної організації Володимир Кононов».
За словами Володимира Кононова, закупили вже багато обладнання – системи вентиляції та кондиціонування, насоси.
У будівлі буде два басейни. Для дорослих – 25 метрів, для дітей – 10. Воду очищуватимуть ультрафіолетом та рідким киснем. Необхідну температуру та вологість у приміщенні допоможе зберегти вентильований фасад.