Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Українські смаколики


05.05.2021

Ковбаски по-українськи
Візьміть яловичину або телятину (вирізку чи філейну частину), свіже сало, часник. М’ясо наріжте упоперек волокон товщиною приблизно у півтора сантиметра. Добре відбийте, посипте перцем, посоліть. Шматочок свіжого сала подрібніть у м’ясорубці і змішайте з часником, натертим на дрібній тертушці або пропущеним через часникодавку. Кожен шматочок м’яса тонко намажте сумішшю сала з часником. Загорніть рулетиком, закріпіть зубочисткою або ниткою. Добре обсмажте з усіх боків і доведіть до готовності під кришкою або в духовці. М’які соковиті рулетики на смак дуже нагадують домашню ковбасу.
 
Філе в горіхах 
800 г курячого філе, 100 г арахісу, 150 г волоських горіхів, 150 г панірувальних сухарів, 100 г борошна, 3 яйця, 100 мл молока, сіль, спеції, олія. Куряче філе промийте, обсушіть, наріжте акуратними шматочками, трохи відбийте. Посоліть, приправте спеціями за смаком. Обсмажені волоські горіхи і арахіс дрібно порубайте, змішайте з панірувальними сухарями. Яйця збийте, трохи посоливши. М’ясо спочатку вмочіть у збиті яйця, потім в горіхову паніровку. Обсмажте на розігрітій олії до рум’яної скоринки.
 
Салат «Косівський» 
1 кг буряків, 100 г сушених грибів, 2 цибулини, 0,5 склянки олії, 3-4 зубки часнику, оцет, цукор, сіль.
Варений буряк нарізати соломкою і покропити оцтом. Одну цибулину дрібно посікти і потушкувати в олії. Другу цибулину і зварені гриби нарізати соломкою. Часник потовкти. Усі продукти з’єднати, заправити сіллю і цукром за смаком.