Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Український снікерс - мариноване сало


02.05.2018

Закип’ятити 1 л води з 200 г солі, додати нарізане шматка­ми свіже сало, варити 10 хвилин, викласти на тарілку, щоб охололо, злити воду. В іншо­му посуді приготувати такий же розсіл. У підготовану дволітрову чи трилітрову банку покришити 3-4 зубки часнику, додати 2-З лаврових листки, 10 горо­шин чорного перцю (за ба­жанням – і шматочок черво­ного стручкового), поверх викласти охолоджене сало, залити розсолом, закрити пластмасовою кришкою. Збе­рігати в холодильнику чи на морозі до трьох місяців. За три дні сало можна споживати. 
Закип’ятити 1 л води зі 100 г цукру та 160 г солі, охолодити. Сало порізати шматками 7х4 см, скласти в підготовлену банку, дода­ти 3-4 лаврові листки, 5-6 горошин чорного перцю, 7-8 зубчиків часнику, зали­ти холодним маринадом, покласти гніт. Сало готове за три дні.
***
Грудинку з м’ясом, наріза­ну нетовстим шаром, нашпи­гувати часником і притруси­ти духмяним та гірким пер­цем. Полотняний рушник або серветку густо посипати сіл­лю, викласти сало, засипа­ти меншою кількістю солі, загорнути, покласти в цело­фановий пакет і залишити в теплі на 3-4 доби. За цей час сіль розтане, м’ясо із са­лом буде готове. Поклавши в холодильник, можна смакувати.
***
Закип’ятити 1 л води з 200 г солі, додавши лушпиння ци­булі. Проваривши сало 10 хвилин, викласти на тарілку, нашпи­гувати часником, поставити на 30 хвилин у гарячу духовку. Витягти, обсипати меленим червоним перцем і покласти до морозильної камери. Спо­живати охолодженим.
***
Закип’ятити 3 л води, до­давши 5-6 лаврових листків, 10 горошин чорного перцю і неповну півлітрову банку солі. Викласти порізане шматками сало, довести до кипіння, проварити 7-8 хвилин, викласти в стерильні трилітрові банки, залити розсолом, закрутити. Банки не перевертати. Якщо купувати сало потроху, мож­на закрити пластмасовою кришкою, але обов’язково га­рячим. 
Надіслала Катерина БАБЕНКО, 
Харківська область.