Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весь український народ повинен об’єднатись!


20.03.2014

Виконувач обов’язків Президента України, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до співвітчизників

«Сьогодні - нелегкий час для України та кожного з нас.
Російські військові фактично тримають Крим під дулами автоматів, прикриваючи свою агресію сфальшованим та юридично нікчемним «референдумом», який ніколи не буде визнаний ні Україною, ні цивілізованим світом. Більше того, Росія зосередила свої війська на нашому кордоні, загрожуючи Україні повномасштабною війною.
Весь цей час у Криму нас провокували на збройне протистояння, яке загрожувало життю сотень тисяч наших громадян. Це мало стати підставою для військового вторгнення під приводом захисту росіян та російськомовних українців.
Але цей план провалився саме через правильно обрану нами стратегію дій. Наші військові продемонстрували справді героїчну витримку, українці не піддалися на провокації, а Росія, натомість, фактично опинилася в міжнародній ізоляції.
Спроби військового блокування Криму є тимчасовими і не призведуть до від’єднання півострова від України. Ми готові до переговорів, але ми ніколи не змиримося з анексією нашої землі.
Українському народові протистоять не росіяни, які виходять на вулиці Москви, щоб підтримати боротьбу нашої країни. Нам протистоїть політичне керівництво Російської Федерації. Вони марять відновленням імперії. Вони панічно бояться прикладу України, де народ переміг тоталітарний режим.
Саме демократичної, європейської, успішної та заможної України, яку ми сьогодні будуємо, - найбільше боїться Кремль. Це і є справжнім мотивом їхньої агресії.
Але це не може зламати прагнення українського народу жити у вільній державі, де владу обирає народ, де свобода та гідність є базовими цінностями, де кожен громадянин є захищеним, де є правосуддя та можливості розвитку.
Весь український народ повинен сьогодні об’єднатись в одну велику родину, яка готова боронити свій рідний дім», - говориться у зверненні.