Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весна почнеться в другій декаді березня


16.02.2012

В Україні очікується прихід весни в другій декаді березня. Про це в ході прес-конференції повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.
- Вже з учорашнього дня в Україні почалося істотне потепління, температура повітря підвищилася за одну добу практично вдвічі. Температурний режим, який встановився зараз, ще не остаточний. Протягом найближчих днів ми очікуємо ще підвищення температури на 3-6 градусів. Таким чином, температура в Україні увійде в норму, - сказав Кульбіда.
Він зазначив, що в найближчий тиждень очікуються опади, переважно у вигляді снігу, а на півдні країни можливо з дощем. У той же час, за його словами, кількість опадів не буде значною. Найбільше опадів буде на південному заході України.
- До кінця лютого очікується збереження зимового характеру погоди з температурним режимом з незначними коливаннями. Переважно температура вночі буде від 10 до 15 градусів морозу і вдень від 3 до 8 градусів морозу, трохи вищою температура буде на крайньому півдні та Закарпатті. Зимовий характер погоди перекочує на першу декаду березня і, таким чином, розраховувати на активний розвиток весняних процесів можна буде пізніше. Це однозначно буде березень місяць, - повідомив Кульбіда.