Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весна прийде пізно, а пекельного літа не буде


29.01.2011

Цього року в порушення всіх традицій Водохреще було без морозу. У столиці цього дня градусники показували “плюс”. Та ж ситуація була і на Заході України. Дещо морозно було в Дніпропетровську - приблизно 50С нижче нуля. По-справжньому долучитися до релігійного таїнства, занурившись в ополонку, вдалося лише жителям Донецька, де на Водохреще вдарили справжні морози - до “мінус” 10.
Якою буде вся зима, Гідрометцентр спрогнозувати поки не може. “Але якщо оцінювати загальні тенденції, то можна сказати, що лютий буде дещо прохолоднішим за січень, приблизно на 1-2 градуси”, - стверджує начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.
Разом з тим прогнозами погоди на 2011 рік поділився відомий народний синоптик із Дніпропетровська Валерій Некрасов. За його словами, зиму терпіти нам доведеться довго.
“Вона буде помірно морозна, сніжна, з ожеледдю, холодними вітрами, але і відлигами. Початок весни буде холодним, і тільки в травні потеплішає, причому сильно”, - розповів народний синоптик.
“Літо нас чекає переважно сухе і спекотне, але іноді будуть грози й дощі. Осінь буде тепла до листопада. Зима прийде в грудні. Місяць буде морозним з ожеледдю. І Новий рік буде зі снігом та морозом”, - додав Некрасов.
А за словами луганського колеги Некрасова Леоніда Горбаня, весна прийде вчасно: “Цього року перший тиждень березня буде з невеликими нічними морозами, а потім встановиться плюсова температура”.
“Таким буде і квітень. У травні чекаємо рясних дощів, але теплу погоду. Взагалі, весь рік очікується не спекотним і з гарними опадами. Пекельного літа, як торік, і близько не буде”, - запевнив Леонід Горбань, повідомляє “Сегодня”.