Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Весна у голосах осінніх


25.04.2019

Костянтин Дуб подарував читачам районної дитячої бібліотеки свою 12-ту книгу «Зорецвіт осіннього саду»,  ілюстровану його талановитою донькою Іриною Цюп'як. У книзі оспівується краса осені, яка, за словами  Костянтина Семеновича, до кожного приходить як невідворотна пора і «переступає через поріг твого сивочоліття золотисто-брунатна, в багрець убрана, мудра золота осінь…» 
Автор вміє щедро дарувати плоди свого таланту, вмиті вранішніми росами, плоди радості й любові невтомного серця.
У своєму зверненні до читачів автор наголошує: «Нехай тебе наснажує моє ліричне слово, нехай воно збуджує в тобі світлі почуття, надає тобі сил, дарує радість життя. Своїм поетичним крилом пригортаю тебе до свого серця. У кожній осені є мрія про весну, бережімо її».
«Весна у голосах осінніх». Так можна сказати про нову поетичну збірку Костянтина Дуба «Зорецвіт осіннього саду», – написав патріарх поезії Придніпров’я Микола Миколаєнко у реценції на цю книгу.  – Вона, розквітчана багряним полум’ям осені, сповита ніжністю й любов’ю, «трояндно розцвіла». Читаю і радію: творче слово поета могутнє, розкішне, привабливе. Костянтин Дуб – учений і поет – щасливо осягає нові поетичні обрії:
Я світу Росішкового 
красу ввібрав,
Як сонях пелюстками
світло сонця,
Напився рос, сп’янів 
від запаху оттав…
Читача п’янить запашне поетове слово. Я теж відчуваю глибинну суть слова поета. Мені імпонує Дубів пошук, заглибленість у зміст поетичного слова. Тематично осінні, вірші пахнуть чарівною весною...
Допоки ми ще 
житимем у світі, -
В осінній позолоті 
сприйматимем красу,
І в доброзичнім
 радіснім привіті,
 осінню пору 
ми намріємо весну.
... За плечима його осінь. Павутиння напина струни мінорних мелодій. Але вірші його повні весняного привіту. Для нього весь світ – немов рідна хата з усміхненою на порозі матір’ю з її одвічними тривогами…» 
Тетяна РУХЛІНСЬКА, 
заступник директора РДБ,
м. Підгородне,  Дніпропетровська обл.