Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Відродження села починається з дітей


27.07.2016

У цьому переконаний народний депутат України Вадим Нестеренко

На календарі – 21 липня. Ніби ніяких урочистостей цього дня не передбачено. Але святково одягнені в українське національне вбрання діти села Мар’янівка поспішали зранку до своєї школи. Ніби помітивши наш подив, світлочола дівчинка гордо заявила: «А у нас сьогодні свято. Відкриття дитячого майданчика!»

Дійсно, перед фасадом школи зібралось вже чимало дітей та їхніх батьків, бабусь, дідусів. Лунають українські пісні, музика. На свято прибули шановані гості. До слова запрошують народного депутата України Вадима Нестеренка, який, до речі, родом з Новомосковського району.

«Відродження села починається з дітей, - наголошує Вадим Григорович. – І чим кращі умови ми зробимо для них сьогодні, тим краще вони зростатимуть. Ми хочемо, щоб вони, ставши на стежину дорослого життя, не забували рідну землю, поверталися до своїх витоків».

За словами народного депутата, нині у Новомосковському районі працює дієздатна команда, яка складається з депутатів обласного, районного, селищного, сільського рівнів. Саме така командна робота дозволяє залучати бюджетні та позабюджетні кошти для вирішення питань соціального розвитку населених пунктів.

«Це стосується, зокрема, впровадження енергозберігаючих технологій, ремонту шкіл та дитячих садочків, закладів культури, облаштування доріг. Ми будемо робити все, аби сільські діти мали такі ж можливості для відпочинку та творчого зростання, як і їхні ровесники у містах, - наголосив В. Нестеренко.

Депутат обласної ради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Анатолій Білик зазначив, що нині на території Новомосковського, Магдалинівського, Юр’ївського районів та міста Новомосковська багато соціальних ініціатив впроваджуються у життя.

«Наш Мар’янівський сільський будинок культури ремонтується і оновлюється, утеплені спальні дитячого садка, будується водогін, облаштовуються дороги. Все робиться для того, аби сільським трудівникам, сільським дітям жилося комфортніше», - звітував про свою роботу Анатолій Григорович.

Цю тему продовжив і голова Новомосковської райдержадміністрації Павло Селіхов:

«Тривалий час ми лише чули лозунги: «Треба відроджувати село». А тепер ми на власні очі бачимо, що це стає реальністю. Адже Україна – аграрна держава. Тож і умови життя, роботи, відпочинку у селах і селищах мають бути на відповідному рівні.

До речі, у Мар’янівці – це вже дев’ятий дитячий майданчик, відкритий у населених пунктах Новомосковського району впродовж останнього часу. До цього такі ж майданчики з’явились у Левенцівці, Королівці, Видвиженці, Попасному, Гнатівці, Євецько-Миколаївці, Підпільному і Перещепиному. А до кінця року буде зведено ще чотири. Проект з освітлення вулиць теж набирає обертів. Зокрема, мешканці промислового селища Меліоративне тепер не боятимуться ходити своїми вулицями у нічний час. У районі 172 багатоквартирних будинки, у більшості – потреба у ремонті дахового покриття, а тому і на це ми теж спрямовуємо кошти».

Мар’янівські діти час від часу виходили на імпровізовану сцену, показували свої таланти у співах і танцях, за що отримували вдячні оплески громади.

Святом для дітей і дорослих назвала цей захід голова Новомосковської райради Наталія Книжник, яка відзвітувала перед своїми виборцями:

«Мільйон чотириста шістнадцять гривень було виділено на Мар’янівську сільраду. Це на чотири дороги, водогін. 120 тисяч – на цей дитячий майданчик. За ініціативою народного депутата Вадима Нестеренка, район бере активну участь у ґрантових конкурсах, які дають можливість залучати інвестиції з Японії, Швейцарії, Німеччини».

«Наша залізна Маргарет Тетчер» - так голова РДА Павло Селіхов представив присутнім Мар’янівську сільського голову Надію Сахненко, яка очолює громаду вже 18-ий рік.

«Працюємо над виконанням програми соціально-економічного розвитку села, аби забезпечити людей питною водою, підтримати функціонування сільського будинку культури, дитячого садочка, амбулаторії, фельдшерсько-акушерського пункту. На території сільської ради живуть 1211 громадян, працює 8 торгівельних точок і два агроформування. Всі вони чекають на подальші позитивні зміни».

У свою чергу, і ми побажаємо, аби у кожному селі впроваджувались у життя соціальні ініціативи депутатів та громади. Як роблять це на Новомосковщині.

Григорій ЯКОВЕНКО. Дніпропетровська область.