Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Викрито організовану групу, яка займалася незаконною діяльністю з проведення азартних ігор


10.04.2023

За процесуального керівництва Слобожанської окружної прокуратури повідомлено про підозру організатору та двом учасникам організованої групи за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор без ліцензії (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 203-2 КК України).
За даними слідства, організована група в складі трьох осіб облаштувала гральний заклад у місті Підгородному. Протягом півтора року учасники забезпечували умови користування симуляторами гральних автоматів без ліцензії з доступом до азартних ігор через мережу Інтернет. Гравці отримували доступ лише за попереднім дзвінком адміністратору. Отримані від грального бізнесу кошти організатор розподіляв між учасниками групи.
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та у приміщенні грального закладу правоохоронцями вилучено мобільні телефони, грошові кошти, комп’ютерну техніку та документацію, що підтверджує протиправну діяльність.
Наразі прокурором до суду скеровано клопотання про обрання фігурантам запобіжних заходів.
Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 8 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.