Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вільна праця у вільній країні


22.08.2017

Під час жнив у Покровському районі ми побували у кількох господарствах. Зокрема, у ТОВ «Дружба», яке очолює Іван Копичай. Директор господарства 
з особливою теплотою розповідав нам, 
як у їхньому господарстві турбуються про землю.
 
Ми хочемо, аби наша земля-годувальниця давала ще багато років високі врожаї, аби на ній працювали наші діти і онуки. А відтак вкладаємо у землю не лише добрива, а й частинку своєї душі. За прикладом ТОВ «Зоря», яке очолює досвідчений аграрій, депутат обласної ради Анатолій Пучка, у ТОВ «Дружба» ми теж застосовуємо трипільну систему обробітку землі з використанням парів. Перевагу надаємо сортам пшениці вітчизняної селекції, які районовані до степової зони посушливого Придніпров’я.
На жнивному полі ми зустріли комбайнера Юрія Моісеєнка (на знімку), який вправно керував комбайном «Джон Дір».
«У господарстві працюю з 1984 року, – розповів він. Тут же, бухгалтером трудиться і моя дружина, Лілія Дмитрівна. У нас таке правило: не треба бовтатися за морями-океанами, а краще жити на рідній землі. Що ми і робимо. Якщо працюєш на совість, можна заробити і на хліб, і до хліба.
 До речі, у Юрія Моісеєнка двоє дітей – син Дмитро працює, донька Ірина навчається в Українському державному хіміко-технологічному університеті. Батько лише мріє, аби держава працевлаштувала випускницю цього вишу, адже на селі з такою освітою роботу знайти важко.
Додамо також, що Покровський район посів друге місце за підсумками збирання ранніх зернових, отримавши середню врожайність 43,4 центнера з гектара. З чим ми їх і вітаємо!