Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Волинський борщ


25.11.2020

На 400 г м’яса – 800 г свіжої капусти, 4 помідори, по кореню моркви і петрушки, 2 ст. ложки вершкового масла, 250 г буряків, цибулина, 2 горошини запашного перцю, лавровий листок, 2 л води.
Кістки відокремлюють від м’яса, дрібно рубають, кладуть у каструлю, заливають холодною водою, ставлять на плиту і варять бульйон. Коли відвар закипить, кидають м’ясо, варять його до готовності, виймають і ріжуть на порції. Кістки продовжують варити ще 2-3 години, а потім, відвар проціджують. Нарізане соломкою коріння моркви і петрушки та ріпчасту цибулю злегка підсмажують. Обчищені і помиті буряки варять до півготовності і нарізують соломкою. Промиті свіжі помідори нарізують кубиками, підсмажують з жиром і протирають крізь волосяне сито. 
У проціджений бульйон кладуть нарізану капусту і напівзварені буряки, варять 10-15 хвилин, додають злегка підсмажені корені і цибулю, протерті помідори, лавровий лист, запашний перець, сіль і все добре кип’ятять. Розливаючи, в тарілки кладуть по куску нарізаного вареного м’яса, сметану і посипають дрібно посіченою зеленню петрушки. 
Надіслала Клавдія МОТРИЧ, 
сел. Стара Вижівка, Волинська область.