Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Волонтерська місія «Оріяни»


10.11.2022

Слобожанський ліцей відомий своїми традиціями національно-патріотичного виховання і волонтерського руху, який тісно пов’язаний з патріотичною організацією «Оріяна», заснованою  волонтеркою Надією Таршин ще у 2014-му. Листи, обереги і  малюнки, посилки військовим АТО – це те, що стало доброю традицією серед учнів і педагогів ліцею.
Після 24 лютого «Оріяна» стала нашим зв’язківцем з фронтом. Хтось віз мішки з картоплею, хтось медикаменти, продукти харчування, хтось ніс кошти.  Вчителі, батьки і учні стали командою, яка об’єдналася задля того, щоб допомагати нашим захисникам.  
Уже у березні у ліцеї за ініціативи колишнього директора Світлани Голендяєвої розпочали плести маскувальні сітки. Плели всі: технічні працівниці, вчителі й учні. Одні нарізали смужки тканини з принесених з дому речей, інші плели. Робота тривала з ранку до вечора, без вихідних.
Останній день навчального року у ліцеї оголосили Днем подяки захисникам. Впродовж тижня  учні разом з батьками приносили  печиво і крупи, олію і воду, сало, консерви, каву і всіляки смаколики,  пакували посилки разом з педагогами, прикрашаючи їх  своїми  малюнками.
Були й власні ініціативи  педагогів  ліцею. Так, учителька історії Інна Цимбал до Міжнародного дня миру 21 вересня попросила учнів 6-Д  класу  написали листи-подяки і виготовити обереги для наших воїнів. Разом з  Людмилою Семенюк діти сплели жовто-блакитні браслети і виготовили голубів, яких  запустили  на повітряних кульках  в небо на подвір’ї школи. 
Цікава історія вийшла з листом шестикласника Арсенія Мартики. Отримавши цей лист, військовий 93-ої бригади «Холодний Яр» був дуже розчулений і передав хлопцю свій шеврон.
У нас неймовірні й батьки, які  долучаються до будь-якої допомоги нашим військовим задля того, щоб вберегти їхні життя і наблизити перемогу. Анна Грицун, мама трьох дітей, разом зі своїми дітками  плете захисні кікімори і запрошує долучитися до цієї справи інших. Це вона однією із перших активно відгукнулась на прохання до Дня захисників і захисниць України підготувати від класу малюнки і  посилки на фронт. Було зібрано 7000 гривень, за які було придбано 40 кг м’ясної продукції для наших вояків. 
Загалом батьки і учні всіх класів  ліцею виявили неймовірну активність. «Протягом двох днів 13 і 14 жовтня 2022 р. нескінченним потоком йшли до нас вчителі, діти і батьки Слобожанського ліцею, – читаємо у Фейсбуці звіт Надії Таршин, – дякуємо за це його директору – Ларисі Анатоліївні Невеселій… Це надихає і гуртує у боротьбі проти ворога».
Наразі в ліцеї  виготовляють окопні свічки, а ще пишуть твори «Віримо у твою перемогу, Україно!»
Світлана ГУДЕНКО,
членкиня Національної 
спілки журналістів України.