Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Всеукраїнська нарада


13.09.2012

з питань підтримки реального сектору економіки пройшла у Дніпропетровську за участю Віктора Януковича

Позавчора до Дніпропетровська прибув Президент України Віктор Янукович, щоб провести всеукраїнську нараду з розвитку реального сектора економіки і взяти участь у відкритті першого в СНД високотехнологічного заводу з безвідходної переробки використаних акумуляторних батарей. Також президент побував на «Південмаші».
ТАМ він оглянув 97-й цех, де збирають ракети-носії «Циклон-4». Їх, в рамках спільного українсько-бразильського проекту «Алькантара Циклон Спейс», наприкінці 2013 року будуть запускати з бразильського космодрому «Алькантара». При спілкуванні з працівниками підприємства президент пообіцяв, що керівництво країни буде допомагати «Південмашу».
На нараді з міністрами і директорами підприємств важкої промисловості Янукович обговорював підвищення зарплати промисловцям і де взяти кошти на інвестиційні проекти. За його словами, потрібно «розкрутити» програму будівництва доступного житла, будувати магістральні дороги, закінчити будівництво мостів у Запоріжжі.
- Побудуємо магістральні - перейдемо на місцеві та сільські, - сказав Віктор Янукович.
Захистити національного машинобудівника можна, застосувавши утилізаційний збір на зразок введеного Росією, однак необхідно подолати опір імпортерів. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко. Він зазначив, що сфера дії утилізаційного збору повинна поширюватися і на сільськогосподарську техніку, яка була вже у вживанні.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул наголосив, що пакет замовлень на ракетну техніку «Південмашу» до 2015 року становить 1,3 млрд. доларів. Відтак є сподівання, що невдовзі ракетний гігант країни відновить свої колишню міць, а працівники державного високотехнологічного підприємства матимуть надійний тил у вигляді соціальних гарантій та високих зарплат.