Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Вітамінні страви


01.07.2020

«ТОРТ» З КАБАЧКІВ
1 кг кабачків, 3 яйця, багато зелені, 4-5 ст. л. борошна, 
сіль, перець, часник, майонез. 
Очищені кабачки натріть на великій тертці (блендером подрібнювати не можна, коржі не будуть перевертатися) і злийте з них сік. Додайте сіль, перець, яйця, борошно, багато мілко  нарізаної зелені та перемішайте.
З маси, що вийшла, посмажте млинці на невеликій сковороді з невеликою кількістю олії. Обсмажуйте їх з двох боків. Повинно вийти 7-8 млинців. Помастіть остиглі млинці майонезом з видавленим часником і поставте на 5 годин   у холодильник. Перед подачею прикрасьте «торт» овочами й зеленню.
 
КОТЛЕТИ З КАБАЧКІВ
1 кг кабачків, 2 яйця, 3-4 ст. л. борошна, 150-200 г сиру, 
пучок петрушки, пучок кропу, сіль, рослинна олія.
Очищені кабачки натріть на великій тертці, посоліть та витримайте 10-15 хвилин. Потім відіжміть сік з кабачків, додайте до них яйця, борошно, сир, нарізану зелень, посоліть і добре все перемішайте. Котлети викладайте ложкою на розігріту сковорідку і смажте. 
До столу подавайте гарячими зі сметаною.
 
САЛАТ «ВІТАМІНКА»
2 баклажани,  цибуля, болгарська перчина, 3 помідори-сливки , 2 столові ложки олії,  оцет, сіль, кріп.
Баклажани відварити, але так, щоб можна було їх нарізати кубиками. Помідори-сливки, бажано брати червоні і жовті, болгарський перець нарізати також кубиками. Додати подрібнену цибулю, можна зелену, можна звичайну чи ялтинську синю. Посолити, збризнути оцтом, полити олією.  Кріп перебрати, промити, нарізати дрібно і посипати салат.