Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Яблучний штрудель


03.09.2020

Штрудель – один з найпопулярніших десертів у світі та його батьківщиною є Автрія та Баварія. Дуже тонке тісто, в яке загортають соковиту начинку, традиційно готують з води, масла і борошна. Щоб правильно замісити тісто на штрудель та витягнути його вручну, потрібно чимало зусиль, але результат того вартий.
Візьміть один лист листкового тіста, 4-5 яблук, 4 ст. л. мелених горіхів, 2-3 ст. л. родзинок, 2 ст. л. лимонного соку, 3-5 ст. л. цукру, ч. л. кориці, 2+2 ст. л. розтопленого масла, яєчний жовток, 4 ст. л. молока, ст. л. мигдальних пластівців.  
Яблука почистіть і наріжте квадратиками 0,5x1 см. Викладіть їх у миску, змішайте з лимонним соком, горіхами, ізюмом, цукром, корицею і 2 ст. л. масла.  Розкачайте тісто. Підготуйте лист, застеливши його папером для випічки. Ножем зробіть надрізи (близько 10 см) на тісті. Надрізи змажте вершковим маслом (2 ст. л.), тільки потім викладайте на середину начинку. Закрийте її тістом з обох боків. Жовток змішайте з молоком і нанесіть на стик тіста. Переверніть рулет і змажте по всій поверхні з іншого боку. Наріжте штрудель на 6 частин. Перекладіть їх на лист. Випікайте 40-45 хвилин. Через 25 хвилин з початку запікання дістаньте штруделі, присипте мигдальними пластівцями і поверніть допікатися до золотаво-коричневої скоринки. Остудіть і для подачі присипте цукровою пудрою. 
Подавайте з морозивом. Смачного!