Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як лікувати гіпертонію народними методами


07.06.2012

ОДНІЄЮ з найголовніших причин виникнення гіпертонії у людей - це тривалі і часті нервові перевантаження, психічні зриви, стреси. Також гіпертонія часто розвивається після перенесених струсів мозку. На другому місці серед причин захворювання - спадковість.
Першою ознакою розвитку гіпертонії є сильний головний біль. Друга ознака - підвищений артеріальний тиск. Якщо тиск підвищується до 140-160/90 мм. ртутного стовбчика, то це вже означає, що у людини є гіпертонія. Досить двох таких стрибків тиску на рік, і лікарі ставлять відповідний діагноз. Третьою ознакою гіпертонії є зниження гостроти зору. Впливає на це підвищення артеріального тиску. В очах хворих людей можна побачити червону судинну сіточку, іноді крововиливи.

У плані профілактики розвитку гіпертонії слід заспокоювати нервову систему. По-друге, не читати багато. По-третє, лягати спати в один і той же час. Бажано, не пізніше десятої години вечора. По-четверте, ніколи не братися за фізичну роботу, яка вам не під силу.
Щоб уникнути розвитку атеросклерозу, потрібно менше їсти тваринних жирів, цукру, жирних молочних продуктів, печінки, копчені делікатеси, бульйони на м’ясі, маргарин. Замість них більше налягайте на овочі, тільки крім моркви і картоплі, а також вживайте побільше фруктів. З хліба можна їсти тільки житній та випічку з борошна грубого помелу. Корисні для організму квасоля, горох, вівсянка, горіхи, м’ясо птахів, рис, морепродукти, соки і знежирена молочна продукція. Ці всі продукти потрібно їсти невеликими порціями кілька разів на день. Краще, якщо ваш режим харчування буде складатися з 6 прийомів їжі. Останній прийом їжі повинен бути десь за дві години до сну.
НАРОДНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ГІПЕРТОНІЇ
Молоко+дріжджі. Візьміть 25 грамів сухих дріжджів і розведіть їх в склянці молока. Розмішайте і випийте зранку натщесерце приблизно за тридцять хвилин до їди. Наступний раз приймете цей засіб лікування гіпертонії через 20 днів. Потім через 25. Далі пийте раз на місяць. Курс лікування-10 місяців.
Барбарис+шипшина. Візьміть плоди цих рослин у співвідношенні 1 до 2. Вони повинні бути незіпсованими. Розмеліть плоди за допомогою кавомолки. Візьміть з отриманого порошку дві столові ложки заготовленої сировини і заваріть їх у термосі (півлітра окропу). Закрийте щільно кришкою і залиште настоятися до ранку. Треба випити отриманий засіб впродовж дня. Можна додати мед.
Лимон+часник. Візьміть по три штуки головок часнику і лимонів. Все перемеліть за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна. Перекладіть масу в посудину і залийте її водою (1,25 літра). Все перемішайте і поставте настоюватися одну добу в темне, тепле місце. Профільтруйте отриманий настій через марлю. Зберігайте рідину в холодильнику. Приймати потрібно по п’ятдесят мілілітрів за півгодини до їжі і перед тим, як піти спати увечері. Курс триває три тижні. Добре допомагає засіб і для лікування судом ніг.
Глід. Візьміть 200-грамову склянку і заповніть її сушеними плодами глоду. Пересипте їх в каструлю і залийте сімома склянками окропу. Перелийте все це в термос. Закрийте щільно кришкою і дайте настоятися до ранку, після чого профільтруйте. Приймайте тричі на добу по склянці.
Чорноплідна горобина. Дуже корисно пити з неї сік по третині склянки тричі на добу протягом двох тижнів. Потім потрібно зробити перерву на тиждень і продовжити.
Калина. Візьміть ягоди рослини. Приготуйте з них відвар і пийте тричі на добу.