Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як лікувати понижений артеріальний тиск


26.11.2012

«Перша помилка усіх гіпотоніків - кава, а помилка лікарів - приписувати елеутерокок, - пояснює фітотерапевт Олена Васьківська. - Звісно, і те, й інше тимчасово покращує стан гіпотоніка, але лікувального ефекту від цього немає.»

ЛІКАР порадила простий рецепт ліків з лимону: 6 лимонів без кісточок перемолоти у м`ясорубці, висипати у банку. Долити туди 1 літр кип`яченої охолодженої води та півлітра рідкого меду. Півтори доби настоювати у холодному місці. Приймати тричі на день за півгодини до прийому їжі по 50 грамів. Вживати доки не закінчаться ліки.
Порадила також взяти собі за звичку їсти гарбузове насіння - воно стабілізує кров`яний тиск. Хоча б 50 грамів у день дозволяють відчути дуже швидке покращення самопочуття.
Цілющі трави можуть вилікувати понижений тиск, проте таке лікування тривале.
«Мушу сказати, що варто декілька курсів лікування різними відварами пройти, ніж заліковуватись таблетками з невідомими побічними ефектами. Між курсами лікування травами має бути хоча б місяць відпочинку. У той час можна насіння полузати чи лимонним настоєм полікуватись», - зауважує фітотерапевт.
Лікар порадила пити щоразу різні відвари. Один приблизно 3 тижні, потім місяць відпочити, і приступати до прийому іншого збору. До прикладу, можна приготувати такий збір: по 1 частині кореня лепехи та ягід ялівцю, по 2 частини трави вероніки, трави суниці та квіток цикорію, по 4 частини плодів шипшини, рути пахучої та кореня любистку, додати туди 12 частин трави звіробою. Три столові ложки суміші залити 0,5 л кип`ятку і залишити в термосі на ніч. Зранку процідити і пити настій у теплому вигляді за півгодини до їди, розділивши всю кількість на три прийоми.
Наступним можна зробити такий: листя берези – 6 частин, трава будри – 2 частини, кореневище з корінням оману – 1 частина, плоди суниці – 4 частини, трава кропиви – 4 частини, листя подорожника – 2 частини, трава споришу – 4 частини, трава татарника – 14 частин, трава деревію – 2 частини та плоди шипшини – 4 частини. Настоювати та пити так, як і перший.
Ще можна приготувати збір з 4 частин листя берези, трави вероніки, кореня кульбаби, 1 частини коріння оману, 2 частини листя суниці, 2 частини кропиви, листя смородини, 1 частку листя м`яти, 10 часток трави татарника, 2 частини хвоща польового та 6 частин плодів шипшини. 2-3 столові ложки збору залити 0, 5 л окропу. Настояти в термосі впродовж ночі. На наступний день пити настій протягом дня.
Також варто спробувати настоянку зі склянки окропу та 20 г трави їдкого очитку. Приймати столову ложку тричі на день.
«Головне, пам`ятайте, що для гіпотоніків важливо добре висипатись, часто бувати на свіжому повітрі та багато рухатись. Хвилювання та нерви шкідливі усім, але гіпотонікам особливо важливо жити у спокої та гармонії», - запевняє фітотерапевт.