Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як зараховується колгоспний стаж


23.09.2022

В колгоспі стаж роботи до 1 січня 1965 року зараховується до стажу роботи незалежно від кількості вироблених трудоднів. У разі відсутності документів про роботу в колгоспі до 1965 року і неможливості отримання їх у зв’язку з відсутністю архівних даних стаж встановлюється на підставі показань двох чи більше свідків.
При обчисленні стажу роботи в колгоспі за період після 1965 року, якщо член колгоспу не виконував без поважних причин встановленого мінімуму трудової діяльності в громадському господарстві, враховується час роботи за фактичною тривалістю. Тобто загальна кількість вихододнів ділиться на 25,4. 
Аналогічний порядок обчислення стажу роботи застосовується і в тому випадку, коли не встановлювався мінімум трудової участі у громадському господарстві.
Для підтвердження стажу роботи в колгоспі приймаються також довідки, видані правлінням колгоспу. В довідці вказується, з якого року колгоспник є його членом і скільки років там працював. Крім того, для підтвердження стажу роботи в колгоспі приймаються довідки архівних установ.