Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як знизити тиск в домашніх умовах


05.02.2016

Є безліч чинників, які впливають на частоту скорочення серця: куріння, кава, чай, стрес, гострі емоції, шкідливі звички. Високий тиск можна знизити, випиваючи чашку зеленого чаю, також цей чай запобігає атеросклерозу. У список продуктів, які знижують тиск продуктів входять горіхи, ягоди, часник, а також банани і молоко.

Чудодійні продукти

Їжте фрукти і овочі, які знижують кров’яний тиск.

Їжте ківі. У дослідженні, проведеному західними кардіологами, вчені виявили, що, вживаючи в їжу щодня по три ківі , за вісім тижнів ви значно знизите артеріальний тиск. У ківі міститься велика кількість антиоксиданту, відомого як лютеїн.

Посмакуйте кавуном. У ньому міститься клітковина, лікопін, вітамін А, і калій, які знижують артеріальний тиск. У кавуні також міститься амінокислота під назвою L-цитрулін / L-аргінін, яка, як показали дослідження, також знижує кров’яний тиск.

У вашу дієту повинні входити різноманітні фрукти та овочі, багаті калієм. Хорошим джерелом калію є горох, банани, картопля, помідори, апельсиновий сік, квасоля, медова диня і родзинки.

Вживайте чорний шоколад (у невеликих кількостях). Шоколад багатий флавонолами. Ці поживні речовини впливають на розширення кровоносних судин, тим самим знижуючи кров’яний тиск.

Додайте в їжу перець чилі. При вживанні капсаїцину, пряного компонента перцю чилі, артеріальний тиску може знизитися.

Не вживайте сіль. Натрій провокує високий тиск.

Куркума в цілому зменшує запалення в організмі, тим самим покращуючи серцевосудинну функцію і викликаючи зниження артеріального тиску. Часник знижує рівень холестерину і кров’яний тиск.

Пийте знежирене молоко або молоко з низьким вмістом жирів. У молоці міститься багато калію і кальцію, які знижують артеріальний тиск.

У яких продуктах найбільше корисних мікроелементів від гіпертонії

Калій. Багато калію міститься в куразі, гарбузовому насінні, мигдалі, родзинках, чорносливі, волоських горіхах, гречці, авокадо, брюссельській капусті, селері, грибах.

Кальцій. Даний мікроелемент міститься в білокачанній капусті, квасолі, знежиреному сирі, кефірі, креветках.

Магній. Він міститься в гарбузовому насінні, кунжуті, мигдалі, арахісі, вівсянці, насінні соняшнику.

Натрій. Джерело натрію - сіль, але її можна вживати не більше половини чайної ложки в день, і це з урахуванням солі, вже міститься в консервованих продуктах - наприклад, в майонезі або кетчупі.

Народні рецепти від підвищеного тиску

Треба взяти склянку мінеральної води і розчинити в ньому ложку меду. Потім все це ретельно перемішати і додати сік лимона. Пити протягом тижня і тиск спаде.

Це рецепт буде трохи гіркуватий, але він непогано знижує тиск. Треба постаратися віджати весь сік з 3,5 кг цибулі. Одержаний сік змішайте з 500 г меду. Потім додайте в цю суміш 25 г плівок волоських горіхів. Після цього все це залити підлогу літром горілки. Вживати таку суміш слід близько 10 днів, до їди по ст. ложці, 3-4 рази на день.

Цей рецепт представляє з себе суміш із соків і горілки. Нам необхідно: журавлиний, морквяний і буряковий сік змішати в рівних пропорціях і додати 100 г горілки. Також можна додати сюди і мед. Вживати по ст. ложці 6-7 разів на день.

Найкращий рецепт з додаванням валер’янки. 10 крапель залийте окропом і прокип’ятіть 10 хвилин. Після цього настій повинен охолонути. Пийте по чайній ложці до їди. Сушені ягоди чорної смородини необхідно залити склянкою окропу і варити 10 хвилин. Після цього залиште відвар настоятися 60 хвилин. Пийте по 2-3 ст. ложки 5-6 разів на день.

Кефір знизить тиск. У склянку кефіру додайте ложку кориці. Все це ретельно перемішайте і пийте. Даний напій допомагає подолати підвищений тиск.