Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як зупинити головний біль перш, ніж він почнеться?


29.03.2012

7:00: Головне – дотримуватися режиму!
Якщо ви ляжете спати пізніше звичайного більше, ніж на годину, то це може викликати порушення циклу сну і природних біоритмів організму. Як наслідок, спровокувати головний біль, стверджує Лайза Маннікс, представниця the National Headache Foundation в Чікаго. Прагніть прокидатися і лягати спати в один і той же час щодня, включаючи вихідні.
7:45: Тонізуючий кофеїн
Якщо ви часто п`єте напої (такі, як кава або чай), що бадьорять, продовжуйте це, говорить Річард Ліптон, професор невралгії в медичному коледжі імені Альберта Ейнштейна в Бронксі, Нью-Йорк. Кофеїн активізує рецептори у вашому мозку; пропустіть його прийом, і ваш головний біль тут же повернеться.
10:45: Перевірте поставу!
Ви сидите прямо, плечі опущені і відведені назад? Якщо ні, виправляйтеся! Головний чутливий нерв лоба проходить через основу вашої шиї, от чому напруженість м`язів спини або плечей може привести до головного болю.
11:30: Споживайте більше рідини
Лікарі знають, що зневоднення - безвідмовний спусковий механізм для головного болю. Але запитайте їх, чому, і вони не дадуть чіткої відповіді. Так або інакше, поповнювати кількість рідини в організмі потрібно часто. Тримайте пляшку з водою на вашому столі, і наповнюйте її кілька разів протягом дня в міру необхідності.
12:30: Перекусіть бутербродом
Деякі речовини, такі як нітрати (містяться, наприклад, в м`ясі), тирамін (у м`яких сирах) і глутамат натрію) можуть змінити провідність електричних імпульсів у нервових волокнах і спровокувати мігрень у сприйнятливих людей (на сайті Self.com можна одержати список продуктів, що викликають головний біль).
15:00: Перерва необхідна!
Коли ви надмірно хвилюєтеся, гормон напруги кортизол і адреналін викликають зниження рівня цукру в крові. Швидка зміна рівня глюкози в організмі може стати причиною головного болю. Надайте собі можливість розслабитися на декілька хвилин, заспокоїтися, і стресу вдасться уникнути.
18:00: Зробіть зарядку!
Деякі групи м`язів за день втомилися, а інші, навпаки, так і залишилися не задіяними. Невелике фізичне навантаження поліпшить кровообіг, усуне розумову втому, поліпшить загальне самопочуття, сон буде глибоким. Ризик виникнення головного болю значно скорочується.
20:30: До відпочинку потрібно готуватися!
Коли ви нарешті приляжете, ваш мозок все ще опрацьовуватиме одержану протягом дня інформацію. У ньому продовжуватиметься активний обмін речовин, дисбаланс в якому може викликати головний біль. Для того, щоб запобігти мігрені, потрібно поступово переходити з робочого стану в розслаблений, тобто приділити цьому якийсь час. Почитайте цікаву книгу, прийміть зручну позу. Коли прийде час спати, ви будете достатньо розслаблені для того, щоб швидко заснути. На ранок організм буде повний сил і готовий працювати.