Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Яка риба найкорисніша


01.08.2013

Лосось - не єдина корисна для здоров`я риба. Інші сорти також здатні зміцнити ваше серце і мозок, і до того ж не менш смачні, пишуть зарубіжні ЗМІ.
Ці сорти риби вважаються корисними тому, що в них міститься велика кількість нутрієнтів, здатних боротися з найрізноманітнішими захворюваннями. Введіть їх в свою дієту - і насолоджуйтеся результатами!
Райдужна форель. У 85 грамах цієї риби міститься аж 20 грамів протеїнів, а також понад 1 000 міліграмів омега-3-кислот. Останні дуже корисні для здоров`я серця, судин, мозку і зору людини.
Сайда - популярний інгредієнт рибних паличок, цей недорогий сорт морської риби також продається у вигляді філе. Одна порція сайди забезпечить вас 73% добової потреби в селені, мінералі, який знижує ризик розвитку діабету 2 типу на 24% - якщо вірити дослідникам з Гарварду.
Сом багатий вітаміном B12, тому рекомендований, насамперед, людям старше 50 років, оскільки у них підвищений ризик дефіциту цього вітаміну. А між тим, згідно з дослідженнями 2011 року, цей нутрієнт захищає від зниження когнітивних функцій і, відповідно, слабоумства.
Сардини рекомендовано вживати разом з кістками: 85 грамів сардин за вмістом кальцію можна порівняти з чашкою знежиреного молока, і крім цього містить 30% добової дози вітаміну D. Згідно з даними наукового журналу Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, обидва ці інгредієнти знижують ризик передчасної смерті на 7%.
Макрель. Цей жирний сорт риби також багатий на джерело вітаміну D, так що підтримає здоров`я ваших кісток і захистить від остеопорозу.