Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Які продукти знімають стрес


16.02.2012

Продукти можуть знімати стрес! І мова тут не про тортик і не про картоплю-фрі, а про корисні, здорові продукти, які повинні бути в раціоні кожного, хто піклується про своє здоров`я.Варто тільки збалансувати свій раціон - і ви помітите, як настрій змініться на краще.

Зелені овочі
Кольорова, брюсельська білокочанна капуста, латук, селера - всі вони містять вітаміни-антиоксиданти, які допомагають відновити наш організм під час стресу. Вони також містять калій, необхідний елемент для нашої нервової системи. Регулярне їх вживання позбавляє від підвищеної нервової збудливості і робить нас спокійними і веселими.
Цитрусові
Чому саме вони? Річ у тому, що величезна кількість вітаміну С, що грає важливу роль в боротьбі із стресами, міститься саме в лимонах, апельсинах і грейпфрутах.
Шоколад
Мало хто ще не чув, що шоколад сприяє виробленню ендорфінів, дарує відчуття радості і покращує настрій. Але цим його користь в боротьбі зі стресом не обмежується. Какао-продукти багаті антиоксидантами, які продовжують життя клітин, - зокрема - нервових.
Мигдаль
Багатий вітаміном B2 (рибофлавіном), вітаміном E, магнієм, цинком. Вітамін В2 і магній беруть участь у виробництві серотоніну, який управляє нашим настроєм і допомагає протистояти стресу. Цинк відомий як елемент, здатний боротися з негативними ефектами стресу, вітамін Е - щонайпотужніший антиоксидант.
Морепродукти
Найважливіше джерело жирних кислот Омега-3, які грають ключову роль у функціонуванні нервових клітин.
Все оранжеве
Багаті бета-каротином, або провітаміном А, який зміцнює судини головного мозку, відновлює нормальний кровообіг в центральній і периферійній нервовій системі, знімає стрес і покращує настрій.
Зелений чай
Має антистресовий ефект не тільки завдяки антиоксидантам. Сам ритуал чаювання налаштовує нас на релакс.