Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Які солодощі найбільш корисні


30.01.2015

Не всі солодощі добрі для людського здоров'я. Не секрет, що більшість зі спокус любителів поласувати солоденьким є некорисним. Як правило, дієти забороняють будь-які солодкі продукти. Але, є все ж продукти, які не тільки дозволені, але й корисні.

Кероб
За своїм виглядом кероб мало чим відрізняється від какао-порошку. Однак за своїми властивостями він перевершує і какао, і каву, і шоколад. Кероб набагато солодший какао, тому при його вживанні не потрібно додатково додавати цукор, що порадує тих, хто на дієті. Крім того, кероб перевершує какао за своїми властивостями. По-перше, він не містить психотропних речовин, які впливають на психіку. По-друге, кероб сприяє гарному травленню і допомагає при діареї. Нарешті, в ньому міститься величезна кількість вітамінів і мінералів, наприклад, вітаміни А, В, В2, D, фосфор, калій, кальцій, магній, мідь, залізо, марганець, нікель.

Мед
Це унікальний і універсальний засіб, який містить в собі величезну кількість вітамінів і мікроелементів. Мед зміцнює здоров'я, імунітет, підвищує життєвий тонус і додає енергії. Корисним вважається тільки той мед, який не пройшов жодної технологічної обробки. Фахівці рекомендують вживати по 1-2 чайній ложки щодня.

Сухофрукти
Вони не тільки замінюють солодощі, але й постачають організм величезною кількістю вітамінів і мікроелементів. Сухофрукти - це ті ж фрукти і ягоди, які зберегли в собі всі корисні властивості, в тому числі клітковину, пектин, фруктозу, антиоксиданти. Насолоджуватися сухофруктами можна щодня, але не забувайте, що вони досить калорійні, тому якщо ви на дієті, то не варто ними зловживати.
Сухофрукти, кероб і мед - це ті дозволені солодощі, які приносять користь організму. Хороший ендокринолог або дієтолог не тільки не заборонить, але і порадить вам замість цукерок і булочок їсти саме ці диво-продукти. Однак, як і будь-яким іншим солодким продуктом, ними теж не варто зловживати, особливо, якщо ви дбаєте про свою фігуру.