Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Якісна питна вода - для селян Апостолівщини


29.11.2012

Старий водопровід у селі Велика Костромка та старий підвідний водопровід до сіл Українка і Новомар’янівка були побудовані ще на початку 1980-х років. За 30 років експлуатації водопровідні мережі майже відпрацювали свій ресурс, що призводило до постійних перебоїв у водопостачанні, особливо у літній період.
- Вирішене одне з найактуальніших питань Апостолівського району – введено в експлуатацію новий водопровід у селі Велика Костромка та новий підвідний водопровід до сіл Українка та Новомар’янівка. Ці об’єкти були побудовані у рамках комплексної регіональної програми з підвищення якості водопостачання «Питна вода Дніпропетровщини». Тепер майже 17 тисяч жителів Апостолівського району будуть забезпечені якісною питною водою та стабільним водопостачанням. Нові водопроводи в Апостолівському районі дозволять раціонально використовувати водні ресурси, зменшити споживання електроенергії та уникнути понаднормових втрат води, - прокоментував цю важливу для селян подію голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
В Апостолівському районі системно реалізуються проекти з підвищення якості питної води. Зокрема, у 2011 році Олександр Вілкул відкрив новий водовід у селі Кам’янка Апостолівського району, завдяки чому якісною питною водою були забезпечені понад півтори тисячі жителів села. В Апостолівському районі також встановлюються системи доочистки питної води у закладах освіти.