Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Якою буде ярина?


28.03.2013

Головними яровими культурами стануть соняшник, кукурудза і сорго. Про це повідомив директор департаменту фінансово-кредитної політики Мінагропроду Баграт Ахіджанов.
«Висока ефективність обробітку цих культур обумовлена експортною орієнтацією більшості з них, а також сприятливою ціновою кон’юнктурою», - зазначив представник профільного відомства. Ахіджанов поінформував, що комплекс весняно-польових робіт забезпечений добривами на 109 відсотків від заявлених потреб, що на 20 відсотків більше показників минулого року. У повному обсязі аграрії отримали і насіння зернових культур.
За його прогнозами, зернові культури в структурі посівів цьогоріч повинні становити 16,2 млн. га, що на 670 тис. га більше торішніх показників. З них на ранні зернові заплановано 3,1 млн. га.
За даними регіонів, посів ярих культур становить нині 15 відсотків від прогнозу. Повністю завершені посівні роботи в АР Крим.
Як повідомлялося, на посівну кампанію буде витрачено близько 39 мільярдів гривень, що на 1,5 мільярда більше, ніж у попередньому році.

Валерій БАРСЬКИЙ. УКРІНФОРМ.