Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Янукович прийняв відставку Азарова і всього Кабміну


29.01.2014

Президент України Віктор Янукович прийняв відставку Миколи Азарова з посади прем’єр-міністра і всього складу Кабміну, повідомляє прес-служба президента.

У вівторок, 28 січня, Микола Азаров заявив, що заради мирного врегулювання конфлікту подав президентові прохання про відставку. Він також зазначив, що уряд під час протистояння робив усе для мирного вирішення конфлікту. 
При цьому глава держави, керуючись нормою частини п’ятої статті 115 Конституції України, доручив Кабміну продовжувати виконувати повноваження до початку роботи нового складу уряду. Усі чинні члени Кабінету Міністрів продовжують працювати на посадах і здійснювати повноваження до звільнення з посад у встановленому Конституцією порядку. 
За чинним законодавством, призначення прем’єр-міністра здійснюється президентом за згодою понад половини від конституційного складу Верховної Ради. Письмове подання про надання згоди на призначення на посаду прем’єра вноситься президентом до Верховної Ради після прийняття рішення про відставку Кабінету Міністрів, припинення повноважень прем’єра. 
Верховна Рада розглядає подання Президента України не пізніше ніж у п’ятиденний термін з дня внесення такого подання до парламенту. 
Азаров обіймав посаду прем’єра довше за всіх своїх попередників - майже чотири роки. Поки ж що виконувачем обов’язків керівника уряду призначено Сергія Арбузова.