Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Її співоча доля


30.06.2011

У цьому сезоні на сцені Дніпропетровського академічного театру опери та балету з великим успіхом двічі гастролювала примадонна театру «Arena di Verona» (Італія), народна артистка Республіки Молдова Наталя Маргарит-Фронталіні.
Сьогодні її вокально-акторське мистецтво впевнено вийшло на світову музично-театральну арену (Франція, Велика Британія, Німеччина), співачка здобула славу зірки першої величини. Та спочатку її творча доля була майже невтішною. Наталя навчалася у Кишинівському медичному інституті, співала у рок-групі. Незабаром їй запропонували навчатися у консерваторії, яку вона закінчила, маючи в арсеналі кілька світових оперних партій. Але до складу Національної опери Молдови її не зарахували: такою була воля тодішньої молдавської оперної зірки Марії Бієшу. Старіюча співачка завжди нейтралізувала молодих та перспективних конкуренток. Тож Наталя поїхала до Румунії, де виступила на усіх музичних сценах. Вирішальною стала її зустріч із італійським диригентом Сільвано Фронталіні. Він став її диригентом та чоловіком.
Дніпропетровська публіка мала змогу кілька років тому познайомитися з Наталею Маргарит-Фронталіні в опері “Турандот” Дж. Пуччіні, де вона створила яскравий образ владної китайської принцеси. Гастролі ж цього сезону подарували меломанам зустрічі з головною героїнею однойменної опери “Аїда” Дж. Верді та Леонорою із опери “Трубадур” Дж. Верді. У кожній із цих партій солістка продемонструвала рідкісне за красою і тембровим багатством драматичне сопрано, заворожила чистотою і яскравістю інтонування, вразила граничною правдою почуттів. Співпраця з народними артистами України Володимиром Гаркушею (диригент), Юрієм Чайкою (режисер), Едуардом Срібницьким (тенор), заслуженими артистками України Оленою Гетало, Ольгою Ус (меццо-сопрано) стала дуже плідною. Італійська гостя провела майстер-класи із солістами театру та студентами Дніпропетровської консерваторії імені М. Глінки. Знаменита співачка підтримала талановиту вокальну молодь, надала цінні професійні поради.

Андрій ТУЛЯНЦЕВ, кандидат мистецтвознавства.