Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Її величність - витинанка


11.05.2012

 

Так назвала родинну виставку витинанки, що відкрилася у Петриківському районному музеї, відома петриківська майстриня, відмінник народної освіти Антоніна Авдєєнко.

ЗА ДВА ДНІ до цього Антоніна Агафіївна відзначила 80-ліття, тож її сердечно вітали з ювілеєм численні учні, в душах яких вона запалила вогник любові до прекрасного, рідні, учні музичної школи. Голова Петриківської районної ради Наталія Коваленко подякувала долі, що в неї є такий учитель і зазначила, що Антоніна Агафіївна не лише навчала дівчат вишуканим манерам, а і власними руками вишивати свій весільний рушник тощо. Авторські роботи Антоніни Авдєєнко, яка має в Україні посвідчення майстра народної творчості за номером чотири, настільки досконалі, що іноземці часто не вірять, що все це вирізано і наклеєно на кольоровому папері.
- Петриківка – це два художники,- сказав у вітальному слові народний художник Василь Соколенко. - Один малює «котячим» пензликом і пальцем, інший працює ножицями з папером. Обидва насамперед уявляють свій чарівний світ, а потім створюють його.
Виставка чудових робіт родини Авдєєнків – Антоніни Агафіївни, невістки Наталії Олексіївни, онука Олександра – працює в Петриківському музеї етнографії, побуту і народно-прикладного мистецтва щодня, окрім вихідних. Завітайте - не пошкодуєте! Скільки прекрасних зразків величі українського духу під одним дахом нечасто зустрінеш. Сподіваємося, що петриківські майстри і надалі дивуватимуть нас своєю творчістю.

Григорій ДАВИДЕНКО.

Фото. Антоніну Агафіївну віншують з ювілеєм; витинанки родини Авдєєнків.
Фото Любові ЮХИМЕНКО.