Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

За сім днів війни в Україні єдності більше ніж за 30 років 


02.03.2022

Президент Володимир Зеленський зранку 2 березня виступив із уже традиційним зверненням до українців.
Глава держави засудив дії Росії, спрямовані проти мирного населення, а також наголосив, якою об'єднаною стала країна перед агресією.
Основні тези з промови Володимира Зеленського:
«Почався сьомий день страшної війни. Війна, яку ми відчуваємо однаково. За цей час у нас єдності більше ніж за тридцять років. За цей час ми стали єдиним цілим. Ми багато пробачили один одному. Ми полюбили одне одного. Ми допомагаємо один одному. Ми боїмося один за одного».
Про ракетний удар по телевежі та Бабиному Яру в Києві: «Такий ракетний удар свідчить про те, що для багатьох людей у Росії наш Київ зовсім чужий. Вони нічого не знають про нашу столицю. Про нашу історію. Але вони мають наказ – стерти нашу історію. Стерти нашу країну. Стерти нас усіх. Першого дня війни жорстоко бомбили Умань, куди щороку приїжджають сотні тисяч євреїв. Помолитися. Потім Бабин Яр, де було розстріляно сто тисяч євреїв. Звертаюсь зараз до всіх євреїв світу – хіба ви не бачите, що відбувається?».
«Нейтральна Швейцарія підтримала санкції Євросоюзу проти російських олігархів, посадових осіб, проти самої держави та компаній. Ще раз: нейтральна Швейцарія! Чого тоді чекають деякі інші країни?».
«А який результат для Росії? Прапор цієї держави більше не побачать на спортивних турнірах. Сучасна світова культура тепер буде закритою. Російські товари прибирають із полиць магазинів у всьому світі. Російські банки відключаються від глобальної системи. Російські громадяни втрачають заощадження, втрачають будь-які перспективи. Російські матері втрачають дітей у зовсім чужій їм країні. Вдумайтесь у це число: близько шести тисяч загиблих росіян».
«Сім ночей ми майже не спимо. Або спимо, але дуже тривожно. Рідні мої, настане час, коли ми зможемо виспатися. Але це після війни. Після перемоги. У світі, який нам потрібний. Який ми завжди цінували. І який ми ніколи не руйнували».