Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Закордонна переможниця


31.03.2011

Сергій Зубосеч із Дніпродзержинська - електрик за освітою. Але пісня стала давно для нього не тільки хобі, а частиною життя. Сам пише пісні: і слова, і музику. Про фестиваль туристської пісні дізнався випадково від свого друга. Його авторські твори “Україно, ти моя хатино” , “Дорога в облаках” підкорили і глядачів, і журі, які одноголосно визнали його переможцем ІХ традиційного фестивалю туристської пісні, який проходив 26 березня у Палаці студентів міста Дніпропетровська. Девізом пісенного конкурсу стали слова видатного Тараса Шевченка: “Немає іншої Вкраїни, немає другого Дніпра.” Прикро лише, що жодної конкурсної пісні не пролунало рідною, українською мовою.
Організаторами цьогорічного фестивалю виступили управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, обласна федерація спортивного туризму, а спонсором – обласна організація ВО “Батьківщина”.
І якщо шестеро учасників фестивалю прибули з різних міст Придніпров’я (Андрій Приходько, Сергій Зубосеч, Володимир Шаповал, Олег та Іван Левицькі, Олена Тищенко та гурт “Шестиструнка”), то студентка факультету української філології та мистецтвознавства прибула до міста на Дніпрі із-за кордону, де вона зараз навчається у магістратурі.
Конкурсанти виконували по дві пісні: патріотичну і туристську. Крім журі, яке було представлене журналістами регіональних ЗМІ, кращого виконавця визначали ще і за глядацьким голосуванням.
Переможців визначали у двох номінаціях: патріотична пісня і туристська. За кращу патріотичну пісню Сергій Зубосеч із Дніпродзержинська отримав головний приз - гітару. За найкращу ж туристську пісню уже вдруге було відзначено Алісу Катасьонову (переможницю тогорічного фестивалю), їй було вручено мобільний телефон. Наприкінці публіка ще довго не хотіла відпускати талановитих піснярів, а відтак переможці конкурсу співали на біс. У захваті від активної підтримки глядачів Аліса вдарила по струнах своєї гітари так, що одна струна не витримала і обірвалась. І пісню свою дівчина продовжила під акомпанемент гітари Сергія Зубосеча.
Завершився фестиваль прощальною піснею, яку виконували разом всі учасники фестивалю. Сподіваємось, що вже наступного року серед його учасників з’являться і співочі таланти із сільської глибинки.

Яна ГУДЕНКО,
студентка ДНУ ім. О. Гончара.
На знімку: переможці конкурсу С. Зубосеч і А. Катасьонова.
Фото автора.