Поточний № 4 (1431)

28.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Заперечували збройну агресію рф та підтримували ворожу армію – підозрюються четверо мешканців Дніпропетровщини


12.01.2024

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної та Павлоградської окружної прокуратур повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності та виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України). 
За даними слідства, двоє підозрюваних – мешканці Павлоградського району, розміщували на власних сторінках у забороненій соціальній мережі дописи антиукраїнського спрямування. В опублікованих матеріалах містилася глорифікація представників збройних формувань рф, серед яких – найманців терористичної організації пвк «вагнер». 
Мешканець міста Кам’янське публічно заперечував збройну агресію проти України та закликав до співпраці з ворогом. 
Також викрито жителя Кривого Рогу, який залишав коментарі у чаті проросійської спільноти із підтримкою вторгнення рф на територію нашої держави.
Під час обшуків за місцями мешкання підозрюваних вилучено мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області та Павлоградського районного відділу поліції ГУНП області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.