Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Запоріжжя – Париж: евакуація людей з інвалідністю із Fight For Right


15.08.2022

Громадська організація людей з інвалідністю Fight For Right продовжує проводити евакуацію українок та українців з інвалідністю. Вивозять і з гарячих точок, і з тимчасово окупованих територій.
Серед лише нещодавніх евакуації людей з інвалідністю та їхніх родин були такі маршрути: Краматорськ – Львів, Миколаїв – Дніпро, Торецьк – Ужгород, Бахмут – Вінниця, Бахмут – Черкаси, Запоріжжя – Львів. Евакуйовують і за кордон, серед найновіших історій – евакуація родини із Запорізької області у Францію.
«Цю сім’ю ми евакуювали з тимчасово окупованої території Запорізької області. Мама цих усміхнених чотирьох діток має порушення слуху. Спочатку волонтери Fight For Right довезли родину до Запоріжжя, дали прихисток на ніч. А вже ранком всі п’ятеро людей рушили потягом Київ – Пшемисль за кордон. Наші кейс-менеджерки весь час тримали зв’язок з родиною, але навіть попри це їм вдалося...трохи загубитися в Пшемислі, злегка відхилившись від інструкцій. Зрештою, представниці нашої команди не розгубилися та допомогли відновити маршрут. І сім’я змогла дістатися кінцевої точки у Франції. Всі разом вони вже побували у Парижі, сходили у парк динозаврів і ловили вечірнє сяйво Ейфелевої вежі», – розповідають в організації.
Або історія евакуації з Марганця. Поруч із житлом жінки прилетіла російська ракета: «Будь ласка, допоможіть мені виїхати, але я не сама, а з котом. Він буде у переносці, нікому не заважатиме!»
Ми завжди дуже раді, коли рятуємо людей з їхніми тваринками. І ми наполегливо просимо не кидати тих, за кого ви взяли відповідальність.
Зараз жінка та її кіт-космонавт у безпеці.
Fight For Right допомагають людям з інвалідністю з перших днів повномасштабного вторгнення росії, без жодних бюджетних коштів і великих гуманітарних організацій.
Голова організації Юлія Сачук каже: «На самому початку для мене та нашої команди було важливо дати людям надію на те, що евакуюватися можливо. Дуже багато людей з інвалідністю, коли ми з ними спілкувалися, навіть не могли повірити, що їхні життя для когось важать і хтось буде їм допомагати».
Говорячи про плани на період після перемоги, Юлія наголошує: «Люди з інвалідністю здатні і можуть побудувати державну політику в будь-якій сфері, що стосується інвалідності, ми будемо цього вимагати і намагатися співпрацювати з владою. А після війни ми не допустимо подібної ситуації знову». 
«Кожного вечора перед сном дякую ЗСУ і команді за те, що в буремному світі невтомно боряться за добро», – додає Юлія.
 ...
Щоб отримати допомогу від Fight For Right, залиште заявку на help@ffr.org.ua
або зателефонуйте нам за номером 0-800-30-66-33.