Поточний № 4 (1431)

03.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Затримано агронома, який допомогав окупантам підбирати місця для мінування полів на Купʼянщині 


08.02.2024

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 57-річному чоловіку за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у селі Василенкове Купʼянського району агроном місцевої ферми допомогав ворогу закріпитись на позиціях.
Під час окупації села він надавав російським військовослужбовцям продукти харчування та дрова для обігріву школи, в якій дислокувались збройні сили рф.
Чоловік підказував окупантам місця на полях для мінування з метою протидії Збройним силам України. Також підозрюваний вимагав від своїх колег передавати російським загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд та укріплень.
І на цьому допомога ворогу не закінчилась: у власному будинку він поселив трьох офіцерів.
Після звільнення району фігурант залишився на території громади, намагаючись уникнути правосуддя. Проте правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України.
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Досудове розслідування та оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.
Пресслужба Харківської обласної прокуратури.