Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Збувати продукцію через спецпункти


04.09.2013

З початку року аграрії отримали від держави на розвиток тваринництва майже 342 мільйона гривень. Окрім такої підтримки Мінагрополітики пропонує скоротити ланцюг реалізації продукції селян. І найближчим часом у Києві з’явиться 10 таких точок збуту. Про це під час прес-конференції повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Зростання врожаю зерна допомогло збільшити кормову базу для тваринництва. Окрім того, в Україні вже третій рік продовжують діяти програми державної підтримки тваринництва. Це і дотація за збереження та утримання худоби, і компенсація вартості закуплених доїльних апаратів, племінних телиць, доплата за здану на забій худобу. Також діє програма часткового відшкодування будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів», - зазначив він.
Зі слів Миколи Присяжнюка, з початку року на ці програми держава спрямувала майже 342 мільйона гривень. Однак міністр наголосив, що однієї дотаційної підтримки замало:
«Селянин має реалізовувати за свою вироблену продукцію достойну ціну. Адже це основна економічна мотивація. Тому ми ініціюємо скорочення маркетингового ланцюгу реалізації фермерської продукції. І саме це має дати окремий додатковий ефект для виробника-селянина».
Також Микола Присяжнюк додав, що у Києві найближчим часом стартує пілотний проект таких пунктів збуту. Зокрема, їх планується створити близько 10. В них споживачі зможуть придбати фермерську продукцію прямо від сільгоспвиробників.