Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Здобний рулет з маком


20.08.2020

Для тіста: 1 кг борошна; 30 г дріжджів, 1,5 склянки молока, склянка цукру, 5 жовтків, 300 г масла вершкового, 0,5 ч. ложки солі, ванілін. Для начинки: 150 г меду, 300 г маку.  
У теплому молоці розводимо дріжджі і змішуємо з просіяним борошном. Потім замішуємо  тісто і ставимо в тепле місце без протягів хвилин на 30-40. Коли наше тісто збільшиться в 2 рази в обсязі, додаємо до нього жовтки, розтерті до білого кольору з ваніліном і цукром, борошно, розтоплене масло і гарненько вимішуємо. Знову ставимо підходити (приблизно на годину). Тим часом займемося начинкою: запарюємо мак окропом чи молоком, накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 30, потім добре віджимаємо і змішуємо з медом. Можна мак пропустити через м’ясорубку. Тісто розкачуємо на присипаному борошном столі в пласт товщиною близько 1 см, викладаємо зверху начинку, згортаємо рулетом і даємо постояти близько півгодини. Випікається рулет  40 хвилин в нагрітій духовці (180 градусів). Перед тим, як поставити рулет в духовку, можете змастити його збитим жовтком, щоб випічка підрум’янилася.
Таким же чином ви можете приготувати рулет з маком і горіхами. Вам всього лише знадобиться 150 грам горіхів, попередньо злегка обсмажених і порізаних на шматочки. Змішайте макову начинку з горішками і готуйте так само.