Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Земельна реформа консолідує інтереси влади, аграріїв та селян


18.08.2011

Незабаром в Україні буде прийнято земельну реформу, проте перш ніж її буде остаточно затверджено у законодавчому порядку, уряд зобов’язаний взяти до уваги всі пропозиції населення. Як свідчать останні соцопитування, громадяни України знають про реформу лише з чуток, якими її оповито, саме тому сьогодні ведеться активна робота з інформування населення.
У Дніпропетровську на регіональній нараді з питань проведення земельної реформи та запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення за участю міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка губернатор області Олександр Вілкул розповів, що стартувала кампанія з роз’яснення реформи населенню. У її рамках затверджені графіки зустрічей із громадянами, створені інформаційні телефонні «гарячі лінії», у районах організовані робочі групи, консультативні центри. Микола Присяжнюк прокоментував: «Виїхавши на місця, я на власні очі пересвідчився, що інформування населення здійснюється дуже активно. Головне, щоб у кінцевому результаті сформувався зворотний зв'язок, і ми отримали зауваження та пропозиції аграріїв і простих селян». Крім того, міністр зауважив:
- Більше 20-ти років готується введення даної реформи. Маю наголосити: ми повинні зробити це сьогодні. Ринок землі став наріжним питанням, і ситуація наближається до колапсу.
Керманичі країни обіцяють: земельна реформа обов’язково консолідує інтереси держави і селян, підвищить обсяги виробництва сільськогосподарської продукції та призупинить стрімкі темпи деградації українського села.

Ольга ТРУБЧИНІНА.