Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Жіноче довголіття - в келиху вина


02.12.2010

Як відомо, до алкоголю варто ставитися з особливою обережністю. Однак американські фахівці на підставі даних багаторічного дослідження дійшли висновку, що жінки, які, починаючи із середнього віку, регулярно дозволяли собі помірні дози алкоголю, в 70 років мали міцніше здоров’я, ніж ті, хто повністю утримувався від міцних напоїв. І, звісно, ті, які були нестримані у випивці. Вчені вважають, що невеликі дози алкоголю перешкоджають утворенню тромбів і сприяють поліпшенню метаболізму глюкози в організмі.
Таких висновків дослідники з Гарвардського університету дійшли, вивчивши дані спостережень за 14000 жінок протягом багатьох років. За жінками спостерігали, починаючи із середнього віку і до досягнення ними віку 70 років і старше.
Особливо детально вивчався спосіб життя 1499 учасниць експерименту, які у віці 70 років не хворіли на серцево-судинні захворювання та/або злоякісні пухлини і до того ж не мали порушень пам’яті, логічного мислення та інших проявів старечої деменції.
Було встановлено, що ті жінки, які у віці 58 років регулярно упродовж тижня вживали невеликі дози алкоголю, мали шанс дожити до 70 років на 28 відсотків вищий, ніж цілковиті абстиненти, тобто ті, хто повністю утримувався від вживання спиртного.