Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Життям своїм до себе дорівнятись»


24.10.2013

Петропавлівському району, що на Дніпропетровщині, з часів заснування щойно виповнилося 90 років. З цієї нагоди в районному Будинку культури минулої п’ятниці відбулися урочисті збори. А перед їхнім початком вестибюль закладу буяв прекрасними зразками декоративно-прикладного мистецтва зі всіх куточків Петропавлівщини. Україна скрізь багата талантами, і цей благословенний край, що знаходиться в західній частині Донецького кам’яновугільного басейну, також…

НЕЗВАЖАЮЧИ на обложний дощ, велика зала була вщерть заповнена жителями району. Голова Петропавлівської райдержадміністрації Ігор Лисунець щиро привітав земляків:
- Дякую, що прийшли на свято району. З точки зору людини дев’яносто – поважний вік. Це тисячі яскравих сторінок любові до рідної землі і натхненної праці, а ще і трагічні періоди війни та Голодомору. Спасибі всім, хто працює зараз і працював раніше у сільгосппідприємствах та на власній землі, хто трудиться у шахті чи в соціальній сфері. Усі разом ми розвиваємо свій край і робимо його більш придатним до сучасного життя.
В урочистій обстановці, вперше в історії Петропавлівського району були внесені нещодавно затверджені у Києві його герб та прапор. В їхній основі дев’ять білих руж із золотими зернятами, які зображувалися на гербі Луганського пікінерського полку, козаки якого й заснували колись слободу Петропавлівку. А ще золотий та срібний ключі, покладені в косий хрест борідками донизу - символ назви району та багатства його надр.
Добробуту, щастя і процвітання людям і краю щиро бажали голова Петропавлівської райради Сергій Павленко, заступник голови Дніпропетровської облради Олександр Маєтний, народний депутат України Артур Мартовицький та інші промовці. І було б добре, аби Артур Володимирович окрім вручених «Почесних грамот» і «Подяк» народного депутата, розповів би жителям, скільки за час діяльності парламентської більшості ухвалено добрих законів для звичайного селянського люду. А наступними будуть такі. Але про його головне діло, не менш важливе за селянське, люди так нічого й не почули…
Порадували присутніх колоритними виступами артисти місцевих вокальних ансамблів – «Колоса», «Берегині», дипломант «Барвистої України» Галина Колова, цирковий колектив «Грація» тощо. А загалом святкування у Петропавлівці пройшло, як кажуть, в дусі добрих старих традицій.
Було б добре, аби до поважного віку сільських районів України пошвидше «доросли» не менш поважні закони і умови життя всіх селян. Щоб українці могли хутчіше, як мріяла 100 років тому Леся Українка, «життям своїм до себе дорівнятись».

Григорій ДАВИДЕНКО. Фото Олександра ПЕТРЕНКА.