Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Жниварям дощі не треба


08.07.2015

Як ми вже повідомляли, жнива на Дніпропетровщині розпочались з півдня області, а саме з Апостолівського, Томаківського, Нікопольського та Криворізького районів, де ранні зернові вже зібрані на площі зібрано близько 50 тисяч гектарів. За словами директора аграрного департаменту ОДА Вадима Удовицького, жнивам може завадити лише погода, яка вже й так на тиждень загальмувала роботу хліборобів. Всього ж ранні зернові в області збиратимуть на площі 871,4 тис. гектарів.
«Хлібороби планують завершити роботи в оптимальні строки. Для цього є бажання у людей, є відповідна техніка, для приймання врожаю своєчасно підготовлені елеватори», - наголосив Вадим Удовицький.
У ці дні намолочено близько 130 тисяч тонн зерна. Врожайність озимого ячменю становить близько 31 центнера з гектара, озимої пшениці - 34 центнери з гектара. Це більше, ніж минулого року. Та головні ж результати, звісно, ще попереду. Цьогорік на Придніпров’ї планують зібрати понад 3 мільйони тонн зерна. Будемо сподіватись, що цьому допоможе і погода, і майстерність хліборобів.