Поточний № 4 (1431)

18.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Зимове очікування


11.10.2014

Для того, аби в домівках жителів Дніпропетровщини було тепло, розроблено низку організаційних, технічних та антикризових заходів. Ніяких обмежень електропостачання вони не передбачають. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олексій Бурік.

Він також зазначив, що цього року опалювальний сезон буде починатися за спільним рішенням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Вони будуть давати вказівки про початок сезону кожному з регіонів.

На цьому тижні органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини отримають дозвіл почати роботу альтернативних джерел опалення.

«Проте 90% котелень нашої області, робота яких пов’язана з газом, розпочнуть роботу тільки за вказівкою двох міністерств. Ми технічно готові на 100% до опалювального сезону. Чекаємо тільки дозволу і початку поставки газу в область. Є надія, що опалювальний сезон почнеться вчасно - 15 жовтня», - розповів він.

Олексій Бурік додав, що регіону виділено баланс ресурсів, які він може використати - це на 30% менше від тієї цифри, яка була в опалювальному сезоні 2013-2014 рр. Тому в області розроблено заходи, які дозволять прожити опалювальний сезон з теплом. Це організаційні заходи: визначення термінів початку та завершення опалювального сезону. Технічні: на суму 90 мільйонів гривень проведено заходи для того, щоб зменшити рівень споживаного в області газу. Отримано субвенцію від держави на суму 38 мільйонів гривень, за рахунок якої три заклади охорони здоров’я та 8 закладів освіти переведено на альтернативні види опалення. Антикризові: зміщення термінів опалювального сезону, перенесення деяких навчальних термінів тощо.

Начальник управління паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Едуард Кирпичов зауважив, що задеклароване Кабміном України підвищення цін на газ скоріше за все торкнеться тих, хто споживає понад 2500 куб. метрів на рік. При цьому до 90 відсотків мешканців області цей показник не перевищують.

«З департаментом соцзахисту відпрацьовано відповідний механізм призначення субсидій на спожитий газ. Механізм діє, фінансування достатньо», - наголосив він.