Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Золотим олімпійцям - власне житло


11.10.2012

ДНІПРОПЕТРОВСЬК гідно відзначив золотих призерів літніх Олімпійських ігор-2012. Четвірці українських веслувальниць – Яні Деметьєвій, Наталії Довгодько, Анастасії Коженковій, Катерині Тарасенко - Президент України Віктор Янукович особисто вручив ключі від квартир у п’ятиповерховому будинку «Олімпійський», що збудований на ж/м Лівобережний-3 за державною програмою «Доступне житло». Квадратний метр житла в будинку коштує 4,8 тисяч гривень , що майже на третину дешевше ринкової вартості у цьому мікрорайоні.
Зниження вартості житла вдалося досягти за рахунок того, що проект мікрорайону розроблявся за кошти регіональних бюджетів, а 9 га земельної ділянки під забудову було виділено безкоштовно та підведено необхідні комунікації і мережі. У будинку 63 квартири, в яких вже встановлено лічильники газу і води. Автономна котельня забезпечуватиме мешканців опаленням та гарячою водою.
Президент підкреслив, що в перспективі на житловому масиві Лівобережний-3 буде зведено ще п’ятнадцять сучасних будинків, що утворять мікрорайон. Буде створена необхідна інфраструктура: дитячі садки-ясла, дитяча поліклініка. Надалі подібні проекти заплановано реалізувати в інших містах Дніпропетровської області: в Дніпродзержинську, Нікополі, Новомосковську, Павлограді, а також у Дніпропетровському та Петриківському районах.
Новий будинок на житловому масиві Лівобережний-3 – це один із будинків, який бере участь у програмі здешевленого іпотечного кредитування. Загалом, на Дніпропетровщині у цій програмі беруть участь 14 житлових об’єктів, які можна придбати в кредит лише під 3 % річних. Максимальна ставка – 16 %, з яких 13 % компенсує держава. Перший внесок складає 25 %.
Наталія Довгодько у розмові з журналістами висловила глибоку вдячність Олександру Вілкулу за надану квартиру, оскільки до цього спортсменка проживала на спортивній базі. Відтепер олімпійські чемпіонки матимуть власне житло.

Яна ВЕСНА.
На знімку: ключі від нових квартир Віктор Янукович вручив олімпійським чемпіонкам з академічного веслування Яні Дементьєвій, Анастасії Коженковій, Наталії Довгодько та Катерині Тарасенко.